Skip to main content
By oktober 2, 2023januari 4th, 2024Uncategorized
2 oktober 2023

The war on talent

De meest competitieve organisaties van nu zijn in een ingewikkelde oorlog verwikkeld geraakt: de oorlog om talent. Meer dan ooit wordt gerealiseerd dat een van de beste manieren om te excelleren, ten opzichte van de concurrent, is door de crème de la crème van de kersverse arbeidskrachten binnen te halen. Echter, te veel organisaties nemen een passieve of verkeerde houding aan in deze ‘war on talent’. Zij hebben nog steeds de impressie dat de talenten in bosjes klaar staan om bij hun geweldige bedrijf te mogen beginnen. In de realiteit werkt dit anders. Getalenteerde arbeidskrachten realiseren zich dat organisaties grote interesses hebben naar hun talenten en doen er alles aan om hierop te kapitaliseren. Zij bouwen een zeer solide cv op en marketen zichzelf zo goed mogelijk. Hierdoor hebben zij de organisaties voor het uitzoeken en ontstaat er een versterkte positie tegenover de organisaties.

 

Effectief inspelen op de oorlog om talent

De vraag die automatisch opkomt is: hoe moet er dan effectief worden ingespeeld op deze ontwikkeling door organisaties? Organisaties moeten een actieve houding aannemen bij het rekruteren van talent en opzoek gaan en zichzelf als het ware aanbieden bij de talenten. Hierbij dienen zij gebruik te maken van vooruitstrevende technieken zoals advanced data analyses om te identificeren waar het beste en meest betrouwbare talent vandaan komt. Voor de traditionele manager kan dit als de omgekeerde wereld klinken: de organisatie solliciteert bij de werknemer. Het proces om de mindset van dergelijke manager te veranderen heeft natuurlijk begeleiding nodig, een type begeleiding die Hulshof TCP aanbiedt. Wanneer een organisatie erin is geslaagd talent voor zich te winnen komt de minstens net zo belangrijke vraag bovendrijven: hoe haalt de organisatie nu het maximale uit de talenten? Dit dient te gebeuren door een op maat gemaakte leerweg die perfect aansluit bij de competenties en wensen van het talent. Een zeer specifiek talent, als het programmeren van een super computer of het managen van cross-functional teams, kan niet tot maximale uiting komen in een algemeen carrièreprogramma of leerweg. Managers moeten de angst loslaten dat er een dilemma bestaat bij het investeren in talent. Bij Hulshof horen wij met regelmaat: “maar, wat nou als we veel geld en energie steken in het trainen en begeleiden van talent, en zij vervolgens naar de volgende organisatie gaan?” Dit is een opzichtig, logisch beredenering, maar incorrect. Meervoudig onderzoek heeft aangetoond dat de bedrijven met de beste begeleiding en trainingen talenten het langst vasthouden. Een speciaal voor hen, op maat gemaakt programma creëert verhoogde engagement en loyaliteit tot de organisatie.

De expertise van Hulshof

De trainers van Hulshof TCP zijn experts op het gebied van het creëren van dergelijke maatprogramma’s en garanderen maximaal profijt voor de organisatie en het talent. Beide profijten zijn namelijk even belangrijk. Hierdoor verhoogd u de engagement van de getalenteerde werknemer en creëert u maximale utilisatie voor uw bedrijf van elk talent. Natuurlijk zijn er meerdere middelen om de war on talent aan te gaan en om de talenten het best te begeleiden, het is belangrijk dat de best passende optie bij uw organisatie wordt gekozen. Iets waar Hulshof TCP de helpende hand toereikt.

Zelf aan de slag met de war on talent?

Zorg ervoor dat uw HR-experts optimaal bewapend zijn om deze talentenoorlog te winnen en neem vandaag nog contact op met een van onze experts.

Neem contact op