Skip to main content
By november 29, 2022januari 12th, 2023Uncategorized
29 november 2022

Samenwerking binnen teams

Volgens MIT is een van de belangrijkste skills ‘samenwerken’. De meeste organisaties schieten daarentegen te kort als het gaat om het helpen van werknemers bij het opbouwen van hun relationele vaardigheden. Uit hetzelfde onderzoek is er onderzoek gedaan naar samenwerken op de werkplek om samenwerkrelaties beter te begrijpen op de ‘moderne werkplek’.

Uit het onderzoek bleek dat bijna driekwart van de ondervraagden aangaf dat ze bij minimaal één samenwerking op de werkvloer betrokken waren die ‘absoluut vreselijk’ was. Daarbij kwam ook naar voren dat er (te) weinig ondersteund werd in het goed opbouwen en onderhouden van een gezonde en productieve samenwerkrelatie op de werkvloer.

Samenwerking training binnen bedrijven

Bron: MIT

Welzijn medewerkers

Positieve relaties op de werkplek zijn ook van belang voor het welzijn van individuen. Ongeacht hoeveel de respondenten van medewerkers hielden of hen invloedrijk vonden, de kwaliteit van hun samenwerkingsrelaties voorspelde positief werktevredenheid, een goede geestelijke gezondheid en een positieve houding ten opzichte van samenwerking op de werkplek. Het hebben van zelfs maar één samenwerkingsrelatie van lage kwaliteit kan leiden tot ongewenste resultaten, waaronder een slechte geestelijke gezondheid die bijdraagt ​​aan burn-out en ontevredenheid over het werk die bijdraagt ​​aan personeelsverloop.

Samenwerking van een team verbeteren

Uit hetzelfde artikel is een zestal suggesties gegeven om ervoor te zorgen dat individuen, teams en organisaties geholpen kunnen worden om samenwerking te verbeteren:

  • Kader het gesprek in
  • Evalueer gedachten, gevoelens en gedrag
  • Aanmoedigen van reflectie om sterke punten, kwetsbaarheden en behoeftes te identificeren
  • Bied ontwikkelingsmogelijkheden aan
  • Modelleer samenwerkingsvaardigheden consequent
  • Geef aandacht aan samenwerking organisatie breed

 

Neem contact op

Wil je meer weten of wil je in contact komen met één van onze specialisten? Klik hieronder om onze contactmogelijkheden te bekijken.

Contactmogelijkheden