Skip to main content
By november 19, 2022januari 12th, 2023Uncategorized
19 november 2022

Belangrijkste vaardigheden van 2025

Het WEF schat dat er tegen 2025 85 miljoen banen verdwijnen door de verschuiving van mens naar machine. Daarentegen staat wel dat er nog meer banen kunnen ontstaan (namelijk 97 miljoen) die toezien op de nieuwe arbeidsverdeling tussen mensen, machines en algoritmes.

Een grotere acceptatie van technologie zal de komende jaren betekenen dat de gevraagde vaardigheden voor alle banen veranderen en de vaardigheidskloven groot zullen blijven. Voor de werknemers die in hun functie blijven zal het aandeel kernvaardigheden dat tegen 2025 zal veranderen 40%. 50% van alle werknemers zal moeten worden bijgeschoold (een stijging van 4%).

Kritisch denken en probleemoplossend vermogen staan bovenaan de lijst van vaardigheden waarvan werkgevers denken dat ze de komende jaren steeds belangrijker zullen worden. Deze zijn consistent aan een eerder onderzoek van het WEF in 2016.

top 10 vaardigheden van 2025

Tijd van omscholen

Het platform zegt dat het slechts één tot twee maanden kan duren om een van de top 10 beheersingsvaardigheden aan te leren in opkomende beroepen op het gebied van mensen en cultuur, het schrijven van inhoud en verkoop en marketing.

Het kan twee tot drie maanden duren voordat leerlingen hun vaardigheden op het gebied van productontwikkeling en data en AI hebben uitgebreid. Terwijl een leerprogramma van vier maanden mensen zou kunnen helpen om rollen in de cloud en engineering te krijgen.

Dergelijke cijfers suggereren dat hoewel het leren van nieuwe vaardigheden steeds toegankelijker wordt via digitale technologieën, individuen ook de tijd en financiering nodig zullen hebben om nieuwe kansen te benutten.

Tijd die het vergt om nieuwe vaardigheden te leren

Neem contact op

Wil je meer weten of wil je in contact komen met één van onze specialisten? Klik hieronder om onze contactmogelijkheden te bekijken.

Contactmogelijkheden