Skip to main content
By december 15, 2022januari 25th, 2023Uncategorized
15 december 2022

Belangrijkste competenties van een leider

Uit het onderzoek van HBR is er een onderzoek gedaan naar de belangrijkste competenties van een leider. Dit onderzoek is gedaan onder 195 leiders van meer dan 30 wereldwijde organisaties. Uit het onderzoek is gebleken dat de belangrijkste leiderschapskwaliteiten gecentreerd zijn rond soft skills en emotionele intelligentie.

Het onderzoek suggereert dat er vijf belangrijke thema’s van competenties zijn die sterke leiders vertonen:

  • Hoge ethische normen en zorgen voor een veilige omgeving
  • Individuen in staat stellen zichzelf te organiseren
  • Bevordering van verbinding en verbondenheid tussen medewerkers
  • Open voor nieuwe ideeën en experimenten
  • Toegewijd aan de professionele en intellectuele groei van medewerkers


Zie hierboven de top 10 soft skills voor leiders (bron: Sunnie Giles)

Hoewel veel van deze competenties voor de hand liggend lijken, zijn ze volgens HBR voor leiders moeilijk onder de knie te krijgen, omdat ze tegen hun aard in zouden moeten handelen. Individuen zijn niet vastbesloten om de controle uit handen te geven of open te staan voor kleine mislukkingen. Het vermogen om deze competenties actief te verbeteren moet een prioriteit zijn voor leiders.

Bij Hulshof hebben we de expertise om ervoor te zorgen dat soft skills worden verbeterd. Wil je meer weten over hoe je jouw soft skills kan verbeteren? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Neem contact op

Wil je meer weten of wil je in contact komen met één van onze specialisten? Klik hieronder om onze contactmogelijkheden te bekijken.

Contactmogelijkheden