Onze werkwijze

Mensen en organisaties beter maken en hun doelen binnen handbereik brengen. Dát is wat Hulshof doet. Maar hoe doen we dat eigenlijk? Hoe gaan we daarbij precies te werk? Hieronder geven we je een voorproefje van onze werkwijze.

Startpunt

Het startpunt van een samenwerking tussen Hulshof en een organisatie is een doel. Vaak is dat een heel concreet doel. Targets halen, meer sales realiseren, een hogere klanttevredenheid krijgen als team. De reden dat organisaties ons vragen te helpen bij het realiseren van dergelijke doelen? Het lukt ze zelf niet of onvoldoende. Men loopt vast en heeft behoefte aan een extern perspectief. Iemand die met professionele én externe blik naar het doel kijk en vooral naar de mensen die dat doel willen bereiken. Dat zijn de ingrediënten waarmee wij werken en een programma maken. Dat programma maken we – als het even kan – samen met jou.

Empathisch en wetenschappelijk

Mensen zijn het product van hun ervaringen en psychologie. Psychologie is trainbaar. Door biases en blokkades te herkennen en te benoemen, neem je blokkades weg die je tot dan toe beletten iets te bereiken. Iets waarvan je misschien dacht dat het onmogelijk was. Maar voordat we met jou psychologie voor je kunnen laten werken, moeten we je leren kennen. Immers, ook ervaringen maken de persoon. Onze manier van werken gaat uit van de mensen die we op dat moment voor ons hebben. Dat klinkt volstrekt vanzelfsprekend, maar een vast programma afdraaien is daar tegengesteld aan. Wij nemen de mensen die we voor ons hebben als uitgangspunt en doen een oprechte poging om elkaar te leren kennen. Zo ontstaat binnen teams ook direct meer begrip en empathie. Een sterke basis voor het werken aan een gezamenlijk doel. Zeker met de wetenschappelijke inzichten waarmee de haalbaarheid van die doelen laten zien.

Talentontwikkeling in eigen hand?

Laat ons weten waar jij en je organisatie naar op zoek zijn.